News Romania

Patronii stației GPL de la Crevedia vor să scape de arestul la domiciliu și să-și reia activitatea

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă vor să-și reia activitatea la firma pe care o dețin împreună. Ei au făcut în instanță o cerere pentru a se putea deplasa zilnic la firma Flagas.

După ce, la sfârșitul lunii noiembrie, au fost plasați în arest la domiciliu, patronii staţiei GPL de la Crevedia, au făcut o cerere în instanță prin care vor să li se aprobe părăsirea domiciliului pentru a se putea deplasa zilnic la ”birourile Flagas”.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au respins cererea celor doi.

”Respinge ca neîntemeiate cererile de încuviinţare a părăsirii domiciliului formulate de petenţii inculpaţi Stîngă Cosmin Ionuţ şi Doldurea Daniel Ionuţ pentru a se deplasa la birourile SC FLAGAS SA, de luni până vineri între orele 9.00-17.00. În baza art. 275 alin. 2 c.p.p. obligă petenţii inculpaţi la câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpaţi şi pentru procuror”, se arată în decizia judecătorilor.

Doldurea și Stângă au contestat deja decizia magistraților.

Stația GPL de la Crevedia era a firmei Flagas SRL, ai cărei acționari sunt Ionuţ Daniel Doldurea, fiul fostului primar din Caracal, și Cosmin Ionuț Stîngă.

În 26 august 2023, două explozii urmate de un incendiu s-au produs la staţia GPL din Crevedia, care era, oficial, închisă. Un bărbat a murit după ce a făcut infarct, iar soţia sa a murit la spital în scurt timp, din cauza arsurilor. Alte 50 de persoane au fost rănite, majoritatea fiind pompieri. Ulterior, dintre răniţii internaţi, au mai murit patru persoane.

Procurorii au stabilit că există 158 de persoane vătămate în acest dosar. Șase case au fost distruse în totalitate după explozii, iar alte 77 au fost afectate de bucățile de cisterne, devenite proiectile, care au ajuns și la 2 kilometri distanță de epicentrul exploziilor.

Patronii stației GPL sunt cercetați pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

A.S.

SURSA: sursazilei.ro

Distribuie: