News Romania

TÂRGOVIȘTE: Vești bune legate de proiectul de reabilitare a parcului Chindia

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a oferit ultimele noutăți despre proiectul de reabilitare a Parcului Chindia, anunțând că acesta a intrat în faza de obținere a ultimelor avize necesare emiterii autorizației de construcție.


Administrația locală târgovișteană urmează să demareze o investiție de regenerare urbană, acoperind o suprafață de aproximativ 180.000 de metri pătrați, cu o valoare totală de aproape 40.000.000 de lei. Proiectul cuprinde o serie de intervenții menite să transforme Parcul Chindia într-un spațiu modern și atrăgător pentru comunitate.


Amenajarea spațiilor verzi, plantarea de arbori și arbuști, gazonarea suprafețelor, precum și crearea de identități spațiale specifice prin diverse tipuri de vegetație și elemente constructive sunt doar câteva aspecte incluse în planul de regenerare. Proiectul propune, de asemenea, realizarea unui sistem de iluminat și irigații, implementarea de tehnologii moderne precum supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu mobilier urban, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea și modernizarea lacului și a debarcaderului, amenajarea unor trasee de escaladat și tiroliene, precum și alte facilități pentru recreere și sport.


Primarul Daniel Cristian Stan a subliniat că aceste lucrări vor viza și Grădina Zoologică, promițând că rezultatul final va transforma Parcul Chindia într-un loc mult mai primitor și mai frumos decât în prezent. Comunitatea târgovișteană se așteaptă cu entuziasm la reabilitarea acestui important simbol al orașului.

A.S.

Distribuie: