News Romania

TÂRGOVIȘTE: Au început lucrările de reabilitare energetică, modernizare și renovare la Grădinița Nr.11 din Priseaca

Primarul Daniel Cristian Stan anunță demararea lucrărilor de reabilitare energetică, modernizare și renovare la Grădinița Nr.11, marcând începutul unui amplu program de îmbunătățire a infrastructurii educaționale din municipiu.


Grădinița Nr.11 din cartierul Priseaca, Târgoviște, intră într-un proces de reabilitare energetică și modernizare, printr-un proiect finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primarul Daniel Cristian Stan a făcut anunțul oficial în cadrul unei conferințe de presă desfășurate chiar la locația școlii. La acest eveniment au participat cei doi viceprimari, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public, Gabriel Boriga și Corina Cristescu, director Grădinița Nr. 11 Priseaca care face parte din Grădinița Nr.13 Târgoviște.


Acest proiect, evaluat la aproximativ 1.000.000 de lei, reprezintă un prim pas într-un plan ambițios de modernizare a infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște. Lucrările de execuție au început recent și vizează o transformare integrală a grădiniței.

Printre îmbunătățirile planificate se numără termoizolația clădirii, înlocuirea tâmplăriei, refacerea sistemului de încălzire, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice din surse regenerabile, modernizarea sistemelor de climatizare, refacerea instalațiilor de iluminat și reabilitarea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice.


Primarul Daniel Cristian Stan a subliniat importanța proiectului în cadrul conferinței de presă: „Dăm startul unui nou program foarte important de modernizare și reabilitare a infrastructurii educaționale a municipiului Târgoviște. Este vorba despre proiectele pe PNRR, dar și despre alte inițiative care vizează dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ.”


Proiectul pentru Grădinița Nr.11 este doar unul dintr-o serie de investiții majore în educație. Contractele de execuție au fost semnate deja pentru Școala Nr.9 „Grigore Alexandrescu” și Grădinița Nr.2, iar lucrările la aceste unități vor începe în perioada imediat următoare.


Pe lângă acestea, proiecte semnificative sunt în curs de desfășurare în cadrul Programului Operațional Regional pentru reabilitarea Școlii „Vasile Cârlova”, Liceului „Voievodul Mircea”, Școlii „Ioan Alexandru Brătescu Voinești” și Liceului „Constantin Brâncoveanu”.


Grădinița Nr.11 din Priseaca, înființată în 1974, cu o suprafață desfășurată de 280 mp și o suprafață împrejmuită de 1500 mp, se preconizează că va deveni, în aproximativ șase-șapte luni, o unitate de învățământ modernă și eficientă, oferind condiții optime pentru copii.

A.S.

Distribuie: