News Romania

Proiect de modernizare, consolidare și reabilitare energetică la Colegiul Economic ,,Ion Ghica’’ din Târgoviște

Conducerea Primăriei Târgoviște, reprezentată de primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a susținut o conferință de presă la Colegiul Economic „Ion Ghica”. În cadrul evenimentului, directorul școlii, Suzana Ilie, a fost prezentă, iar principalul subiect de discuție a fost un ambițios proiect de reabilitare și consolidare destinat acestei prestigioase instituții de învățământ din Târgoviște.


Primarul Daniel Cristian Stan a detaliat proiectul cu o valoare de peste 30 de milioane de lei, menit să aducă îmbunătățiri semnificative Colegiului Economic „Ion Ghica”. Planul cuprinde măsuri ample de consolidare anti-seismică și renovare energetică, iar autoritățile municipale speră să demareze lucrările la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor. Finanțarea a fost asigurată printr-un efort susținut al Primăriei Târgoviște, reprezentând a doua alocare financiară importantă în municipiu, după cea de aproximativ 45 de milioane de lei acordată Liceului „Voievodul Mircea”, unitate situată în zona UM Gară.


Primarul a subliniat că proiectul va trece prin etapele de avizare, proiect tehnic și licitație de execuție, asigurându-se că toate condițiile necesare vor fi îndeplinite pentru derularea eficientă a acestuia. „Este a doua finanțare pe care o obținem pe acest program în municipiul Târgoviște, după finanțarea de aproximativ 45 de milioane de lei, pentru Liceul „Voievodul Mircea”. Proiectul include reabilitare, consolidare și renovare energetică a liceului. Dotările vor fi realizate separat. Probabil vom mai avea nevoie de o lucrare complementară pe zona de bază sportivă”, a adăugat primarul Daniel Cristian Stan.


În continuare, directorul Suzana Ilie a exprimat recunoștința față de echipa Primăriei Târgoviște pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului și pentru susținerea oferită în ultimii ani. A subliniat că această finanțare mult așteptată va aduce o schimbare semnificativă pentru unitatea de învățământ, oferind elevilor și personalului condiții optime de studiu și predare.


„Îmi revine onoarea și privilegiul, ca în numele comunității școlare a Colegiului Economic „Ion Ghica” Târgoviște, să aduc mulțumiri domnului primar, domnilor viceprimari și întregii echipe pe care domnul Daniel Cristian Stan o are la Primăria Târgoviște, pentru proiectul anunțat, și nu numai, pentru tot sprijinul pe care l-am primit de-a lungul timpului. Nu ascund faptul că această finanțare este una mult așteptată, pentru că o școală care are o vechime de peste 100 de ani, pentru că așa cum știți, în anul 2023 am sărbătorit 100 de ani ai Liceului Economic „Ion Ghica” Târgoviște, iar o astfel de unitate de învățământ avea nevoie de reabilitare, consolidare și de tot ce înseamnă o școală la care elevii să învețe la standarde normale și chiar de înaltă calitate. Cred că elevii acestei școli și personalul de aici, merită o unitate de învățământ reabilitată și dotată cu noi echipamente. Astfel, de Ziua Internațională a cuvântului MULȚUMESC, vreau să le mulțumesc și eu celor din conducerea Primăriei Târgoviște că nu au abandonat ideea de a reabilita acest liceu. Demersurile au început încă din anul 2017, cu un proiect fabulos, prin care ne propuneam extindere, reabilitare, sală de sport cu bazin de înot, niște lucruri fantastice. Domnul primar a acceptat propunerile noastre, au fost parcurși pași importanți, dar nu a fost găsită finanțarea. Acum, iată că avem finanțare și facem ultimele demersuri pentru realizarea unui proiect de mare anvergură”, a declarat directorul Colegiului Economic, Suzana Ilie.

A.S.

Distribuie: