News Romania

O zonă de agrement de 10 ha este deschisă de astăzi publicului în Târgoviște

La Parcul de lângă Complexul Turistic de Natație o întreagă zonă este deschisă publicului, în mod oficial, începând de astăzi. Discutăm de aproximativ 10 hectare în această zonă, este vorba de parcul care este pe 5 ha plus lacul, lacul care este cel mai mare lac de agrement din Târgoviște, având o suprafață cam de două ori cât suprafața lacului de la Chindia. Este vorba aici de un proiect european în valoare de aproximativ 13 milioane lei, un proiect care a fost finalizat de administrația publică locală târgovișteană și care, iată, oferă o zonă verde acolo unde până acum câțiva ani era o groapă de gunoi, pentru că întreaga zonă de aici a făcut obiectul unui proiect de regenerare urbană, proiect care, iată, a reușit să transforme această zonă într-una foarte frumoasă. Din cele 5 ha de care discutăm 90% reprezintă spațiu verde.


Sunt foarte multe specii de arbori și arbuști, avem locurile de joacă, unul exterior și unul interior unde se pot organiza zile de naștere și nu numai. De asemenea, avem mini poligonul, există fântână arteziană, scenă cu gradene, iar lacul, probabil începând cu primăvara acestui an, va putea fi folosit și pentru plimbarea cu barca sau hidrobicicleta, urmând a fi instalate și două pontoane, nu au făcut parte din proiect, este un inițiativă de a completa ceea ce avem aici.

 

De altfel întreaga zonă de care discutăm este o zonă care a fost integral transformată de către administrația locală târgovișteană pe bani europeni, lângă parc este Complexul Turistic de Natație, o investiție de aproximativ 80 milioane lei, lângă Complexul de Natație avem noua autogară, cu depoul, o investiție de peste 100 milioane lei. Se va construi lângă acest parc baza sportivă, prin Compania Națională de Investiții, avem pe 8 ianuarie dată limită de depunere a ofertelor și sper să avem un câștigător să putem începe și acest proiect pentru a dezvolta întreaga zonă.

 

Deocamdată, până la finalizarea bazei sportive și până când vom reuși să realizăm drumul lateral de lângă lac plus o parcare în spatele parcului, accesul se va face prin Complexul Turistic de Natație, pe lângă terenul de fotbal. Sunt indicatoare, vor fi și marcaje pe aleile pietonale din Complexul Turistic de Natație.

 

Este o zonă foarte frumoasă, îi invit pe toți târgoviștenii, pe toți dâmbovițenii, să vină să petreacă ore agreabile într-o zonă care sunt convins că le va plăcea foarte mult”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

A.S.

Distribuie: