News Romania

VIDEO: 294 de sancțiuni, în 8 ore! Viteza, principala abatere.

Polițiștii dâmbovițeni sunt prezenți, pe raza întregului județ, pentru a se asigura că toți participanții la traficul rutier respectă regulile de circulație pe drumurile publice

La data de 17 noiembrie a.c., în intervalul orar 08:00-16:00, polițiștii de la rutieră și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 294 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.765 de lei, dintre care 262 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Din totalul acestora, 105 sancțiuni contravenționale au fost pentru nerespectarea regimului de viteză, 38 pentru neportul centurii de siguranță, 12 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil și 6 pentru neasigurare la schimbarea direcției de mers. Alte 35 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile comise de bicicliști și căruțași.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare și au reținut 13 permise de conducere, dintre care 7 pentru neacordare de prioritate pietoni și 5 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Totodată, în week-end, polițiștii vor organiza noi acțiuni punctuale care vor avea ca obiectiv combaterea consumului de alcool sau droguri la volan, a vitezei excesive și a utilizării neconforme a telefonului mobil.

A.S.

sursă: www.gazetadambovitei.ro

Distribuie: