News Romania

O altă autogară se construiește în municipiul Târgoviște

Transportul public local târgoviștean continuă să se modernizeze! Pe Șoseaua Găiești se construiește cea de-a doua autogară din municipiul Târgoviște.

Este vorba despre o stație de capăt care va asigura preluarea călătorilor din zona respectivă, cu mijloace de transport local, cu autobuzele care circulă pe raza municipiului Târgoviște.

Primarul Daniel Cristian Stan, alături de echipa sa din executivul Primăriei, a făcut o vizită de lucru la șantierul  ce privește construirea celei de-a doua autogării. Edilul șef a declarat într-o conferință de presă organizată în teren că autogara situată pe șoseaua Găești, este construită pe o suprafață de peste 5000 mp., va fi monitorizată video, va dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, precum și spații administrative.

„Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței (autogara și depoul de pe Calea Ialomiței fiind în proporție de peste 90% finalizate) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, finanțarea este asigurată din fonduri europene” , a declarat Daniel Cristian Stan.

Edilul șef a mai precizat că reamintit că transportul local  a cunoscut investiții fără precedent în ultimii doi ani, iar intervențiile continuă. În afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

„Că tot vorbim despre transportul public local târgoviștean, trebuie să spunem că acesta a cunoscut în ultimii doi ani investiții fără precedent. În afara proiectului discutat și care include autogara și depoul de pe Calea Ialomiței, stația de  capăt de aici de pe Șoseaua Găești, stația de capăt de pe Bulevardul Unirii, reabilitarea străzii Gării, a bulevardului Mircea cel Bătrân, a străzii Locotenent Stancu Ion, a bulevardului Regele Carol, a pasajului rutier de lângă Pavcom, cum și stațiile de transport de călători care vor fi aduse undeva luna viitoare în municipiul Târgoviște,  sistemul de transport public local a mai însemnat și cumpărarea a 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro-Hibrid, care deja sunt operate de către transportatorul târgoviștean. Mai avem o investiție mare aprobată, de aproximativ 68 de milioane de lei, este vorba despre investiția pe PNRR, prin care am reușit să obținem finanțare pentru 21 de autobuze electrice, care vor deservi municipiul Târgoviște și 25 de unități administrativ teritoriale din jurul municipiul Târgoviște, fiind vorba despre transportul peri-urban. Vor mai fi și 21 de stații de încărcare lentă, plus stații de încărcare pe traseu, toate acestea în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, un program care înseamnă pentru municipiul Târgoviște proiecte în valoare de peste 300 de milioane de lei” , a mai transmis primarul de la Târgoviște.

A.S.

sursă: www.bazarmedia.ro

Distribuie: