News Romania

O sa ne valideze Bruxelles-ul alegerile electorale?

Faptul că de la Bruxelles s-au transmis amenințări privind accesarea fondurilor chiar în ziua alegerilor electorale din Italia, arată clar disperarea liderilor UE. Mai mult, se pare că Ursula von der Leyen nu dă doi bani pe procesul democratic al alegerilor. Cu alte cuvinte, nu contează cum votează populația și ce vrea aceasta, atât timp cât nu se merge în direcția indicată de Bruxelles.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că, dacă viitoarea guvernare a Italiei „va merge într-o direcție dificilă”, Comisia Europeană ar putea suspenda fondurile europene alocate italienilor. Ursula von der Leyen se șterge la fund cu suveranitatea unui stat membru UE și nu ține cont de ceea ce vor cetățenii săi. De fapt, nici nu este despre Italia sau ce au votat italienii. Eșichierul politic este destul de larg, de la stânga la dreapta și invers, iar pe doamna Ursula ar trebuie să o preocupe de ce s-a ajuns în acest punct în care cetățenii din Ungaria, Suedia și astăzi Italia, se orientează spre suveranism, naționalism și conservatorism. Mesajele transmise in ultima perioadă de UE prin Ursula nu reprezintă agenda tuturor statelor membre, mai ales pe tema LGBTQI. Cât despre Giorgia Meloni, se pare că a condamnat invazia rusească în Ucraina și s-a exprimat în favoarea ajutorului militar pe care Italia îl acordă Ucrainei.

In loc să câștige încrederea statelor membre, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen distruge si ultima brumă de încredere în bunul mers al UE în următoarea perioada. Atacurile la identitatile nationale ale statelor membre, gestionarea haotică a crizei pandemice, schimbările de paradigmă în privința ecologiei si până la măsurile pentru agricultura și animale, atacul asupra fermierilor și promovarea excesivă a dependenței de UE și importuri au dezamagit o parte a europenilor. Si asta se vede clar.

Deci, doamna Ursula să suspende ce vrea dar la ea acasă, cu bărbată-su! O să ajungem să ne valideze Bluxelles-ul rezultatele alegerilor electorale? De ce naiba le mai facem?

 

Dănuț Pop 

Președinte PER

A.S.

SURSA: www.facebook.com

Distribuie: