News Romania

Astăzi, 16 septembrie, în schimbul PET-urilor, târgoviștenii pot obține bilete de autobuz

Astăzi, 16 septembrie, în cadrul campaniei „România Schimbă PET-ul cu biletul” la nivelul municipiului Târgoviște, târgoviștenii pot primi bilete de autobuz dacă reciclează. Astfel, oricine duce cinci PET-uri, sticle sau doze de aluminiu la containerele special amenajate în parcările celor trei magazine Kaufland din municipiu, pot obține un bilet. Cu cât mai multe deșeuri reciclate, cu cât mai multe bilete obținute. Biletele pot fi folosite oricând pe traseele interne din municipiul Târgoviște. 

Primarul municipiul Târgoviște, Cristian Daniel Stan și viceprimarul Monica Ilie au dat startul reciclării, astăzi, în parcarea la magazinul Kaufland de pe strada Str. Aleea Mănăstirea Dealu.

“Campania este un mod de a încuraja colectarea selectivă dar și transportul public în comun. În municipiul Târgoviște avem un transport public ecologic. Avem 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și vrem să continuăm această campanie de modernizare a transportului public local atât pe zona de infrastructură, cât și pe zona de mijloace de transport.” a precizat stan. Primăria Târgoviște mai are un proiect pentru achiziția a încă 21 de autobuze electrice.

Campania „România Schimbă PET-ul cu biletul” se desfășoară în 65 de orașe din toate județele țării.

Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național de mediu „Vinerea Verde”. La nivel local campania se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște și Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița.

A.S.

SURSA: www.gazetadambovitei.ro

Distribuie: