News Romania

Anunțul premierului. Ce se întâmplă cu prețul carburanților de la 30 septembrie!

Se apropie data de 30 septembrie, termenul de încheiere a măsurii de plafonare a prețului carburanților. În cele două luni și jumătate de aplicare a măsurii, prețul combustibililor s-a redus. Ce se întâmplă cu prețul carburanților de la 30 septembrie?

Premierul liberal Nicolae Ciucă afirmă că Guvernul va lua o decizie după o analiză privind evoluţia acestor preţuri.

„Urmează ca în şedinţa de coaliţie de săptămâna viitoare să luăm o decizie.(..) Această măsură a funcţionat încă de a doua zi după ce am luat decizia respectivă. Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluţie a preţurilor la carburanţi, care este evoluţia preţului la petrol pe piaţa internaţională şi, în funcţie de aceasta, vom lua decizia”, a precizat premierul citat de Agerpres.

Vă reamintim că, potrivit ordonanței, în perioada 01.07.2022 – 30.09.2022, operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice care achiziționează carburanții pentru consumul propriu, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 Lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate.

A.S.

SURSA: www.mediafluxdb.ro

Distribuie: