News Romania

CORB44. Campionatul de off-road revine în Dâmbovița. Vezi programul!

DeWALT Challenge Days, injecție directă de adrenalină power by CORB44. Etapa a 5-a din Campionatul Național de Off Road va debuta vineri, 08 septembrie, la Șotânga, Dâmbovița, și se va încheia duminică, 11 septembrie.DeWALT Challenge Days, injecție directă de adrenalină power by CORB44. Etapa a 5-a din Campionatul Național de Off Road va debuta vineri, 08 septembrie, la Șotânga, Dâmbovița, și se va încheia duminică, 11 septembrie.

6 clase consacrate și bătălii aprige, de la Standard la Extrem!

 

Etapa de la Șotânga, Dâmbovița, organizată de clubul CORB44 este deja de tradiție, iar acum, în 2022, aceasta a ajuns la a 9-a ediție. Competiția se desfășoară sub egida Ministerului Sportului (M.S.), al Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și al Comisiei Naționale de Off Road.

Campionatul de TRIAL

 

Până să înceapă pandemia de covid, CORB-ii obișnuiau să organizeze și TRIALUL, dar care odată cu restricțiile, aceasta a fost scoasă din calendarul competițional. La etapa de la Sotanga, duminică, 11 septembrie, Campionatul de TRIAL va fi din nou proba super specială pentru sportivii aflați la Start, dar și atracție pentru locuitorii din Dâmbovița.  Startul oficial al “DeWALT Challenge Days 2022” va fi dat vineri dimineața, la Sotanga și specific CORB44, acesta va fi dat concomitent pentru mai multe clase. După start, echipajul fiecărei clase își va urma traseul specific ei.

Startul și finișul sunt comune pentru toate clasele Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și chiar Hobby. Toate vor avea loc în locul deja binecunoscut: Șotânga, Dâmbovița.

 

600 km de traseu pentru cele 6 clase înscrise (Standard, Open, SSV și Extrem)

 

La clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat acestei clase, în timp ce la Challenge, sportivii vor parcurge un traseu ușor diferit, mai greu dar cu același numar de kilometri.

 

Concurenții claselor Open si SSV (Side by Side) vor avea un traseu comun de aproximativ 65 km/zilnic.

 

La clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi.

 

Clasa Hobby este categoria pentru cei care vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off Road. Participanții acestei clase vor avea de parcurs zilnic un traseu aproximativ de 80 km. Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.

 

La probă sunt acceptate însă doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT. Sportivii clasei Hobby vor avea de parcurs un traseu special în care vor trebui să găsească selfie point-urile pregătite de organizatori pentru ei, dar și un trial în care să-și poată etala abilitățile într-un mediu controlat. Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road.

 

La această etapă va fi premiat și echipajul care dă dovadă de team spirit/fair play.

A.S.

SURSA: ww.mediafluxdb.ro

Distribuie: