News Romania

                        VESTE IMPORTANTĂ PENTRU TOŢI PENSIONARII. 
                  MARIUS BUDĂI A FĂCUT ANUNŢUL: „SE SCHIMBĂ ACUM”

Veste importantă pentru toţi pensionarii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat în cadrul unei emisiuni TV faptul că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii. De asemenea a explicat şi ce se va întâmpla cu Pilonul I de pensii.

Marius Budăi a dezvăluit, miercuri seară, la Antena 3, că deficitul din Pilonul 1 de pensii este exact cât se virează către Pilonul 2 de pensii. Potrivit spuselor sale, în prezent, „nu suntem afectaţi în Pilonul I” deoarece deficitul din Pilonul I de pensii este exact cât se virează către Pilonul II de pensii.

„Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, exact cât virăm noi către Pilonul 2. Estimarea este de aproximativ 12 miliarde, vom vedea la sfârşit pe execuţia bugetară, exact cât virăm către Pilonul 2. Nu vreau să creez o ştire de aici, că a spus Budăi că nu mai virăm către Pilonul 2, este exclus aşa ceva, este o lege”, a declarat miercuri Marius Budăi.

Marius Budăi: „Se schimbă acum”

Întrebat cum poate explica această situaţie, Marius Budăi a răspuns simplu, spunând că „aşa s-a întâmplat anul acesta”.

„Nu pot să spun cât voi avea eu, când voi ieşi. Sunt ani în care vom contribui. Nici din Pilonul 1 nu poţi să ştii. Se schimbă acum, nu va mai fi punct de pensie, va fi valoare punct de referinţă”, a precizat ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Spre final, acesta a fost întrebat dacă face cineva presiuni pentru a rămâne în vigoare Pilonul II, însă Marius Budăi a exclus această variantă.

„Nu, exclus. Este o lege dată în România din 2004-2005. Nu e politica Ministerului Muncii la Pilonul 2. În primul rând, ASF trebuie să vină cu soluţiile necesare. Noi nu suntem afectaţi în Pilonul 1 în virarea contribuţiilor către Pilonul 2, deci pensia noastră nu este diminuată de transferul contribuţiilor către Pilonul 2. Asta am fost informaţi clar, de atunci”, a mai spus acesta în cadrul unei emisiuni TV la Antena 3.

A.S.

SURSA: ww.cancan.ro

Distribuie: