News Romania

Trei atenționări COD GALBEN pentru județul Dâmbovița: caniculă, vijelii și averse torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe mesaje de avertizare  și atenționare tip COD GALBEN valabile în județul Dâmbovița.

O primă atenționare este valabilă astăzi pentru val de căldură și disconfort termic ridicat. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în sud-est și local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

A doua avertizare cod galben vizează nordul județului Dâmbovița, valabilă de astăzi 9 august, ora 10:00 până pe 10 august, ora 10:00 pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată. La munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Cea de-a treia atenționare cod galben este valabilă în perioada 10 august, ora 10:00 – 11 august, ora 10:00 pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

A.S.

SURSA: ww.mediafluxdb.ro

Distribuie: