News Romania

În câteva luni, pacienții dâmbovițeni nu vor mai fi trimiși la București pentru investigațiile care necesită angiograf

Aparatura Spitalului Județean de Urgență Târgoviște va fi completată în câteva luni cu un angiograf, aparat care realizează teste de imagistică ce vizualizează vasele de sânge ale organismului. Vital într-o secție modernă de cardiologie, angiograful lipsește la acest moment din dotarea spitalului. Pacienții care au nevoie de astfel de investigații sunt direcționați către spitale din capitală.

“Este o investiție e un înalt nivel, care nu s-a mai făcut până acum la nivelul județului Dâmbovița. Țin să mulțumesc conducerii Consiliului Județean. Prin profesionalismul cadrelor noastre medicale și cu dotare de vârf pe are o vom avea, vom contribui la salvarea de vieți. Trebuie să reamintesc că pacienții noștri cu infarct sun transportați cu ambulanța sau cu elicopterul la clinicile și centrele medicale universitare din București unde pot beneficia de investigația asigurată de angiograf”, a declarat Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean.

Cu radiografiile furnizate de angiografie se investighează artere ori vene îngustate, blocate, mărite sau care prezintă malformații din mai multe părți alte corpului: pelvis, creier, brațe, inimă, gât, piept, abdomen (rinichi și ficat), picioare.

La începutul anului, deputatul Carmen Holban a încercat obținerea de fonduri printr-un amendament la legea bugetului, care nu a primit, la vremea respective, sprijinul actualilor colegi de coaliție. Astfel, Președintele CJD, Corneliu Ștefan a anunțat că instituția să finanțeze cu forțe proprii investițiile pentru secția de cardiologie, ceea ce înseamnă extinderea secției dar și construirea unei unități de angiografie. 

 

“Pentru dotarea acestei secții moderne, vom achiziționa și un aparat angiograf, vital pentru tratarea și salvarea dâmbovițenilor care suferă de infarct miocardic acut. Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. În acest fel, intervențiile se vor face mult mai rapid, aici, la Târgoviște. Astfel, vom evita situațiile grave care pot duce, din păcate, fie la decesul pacientului, fie la instalarea unor sechele permanente”, a precizat Corneliu Ștefan.

Conform medicului Ovidiu Țoni, fost șef de secție, actualmente director medical, la Târgoviște sunt încadrați 7 medici pe secția de cardiologie. Totuși, există un deficit datorat faptului că două persoane sunt în concediu de copil, există situații de jumătate de normă, concedii de odihnă sau situații neprevăzute. Astfel, conducerea spitalului a scos la concurs însă un medic specialist cu normă întreagă în cadrul secției.

O veste bună este și faptul că de aproximativ 2 luni, în cadrul spitalului, doi medici specialiști realizează intervenții de chirurgie vasculară.

A.S.

SURSA: ww.gazetadambovitei.ro

Distribuie: