News Romania

ANUNȚUL NEAȘTEPTAT FĂCUT DE MAPN. 
CE AU DE FĂCUT ROMÂNII AFLAȚI ÎN REZERVĂ ÎN CAZ DE RĂZBOI

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a făcut o serie de declarații cu privire la ordinul de mobilizare pentru război, care a creat o mulțime de controverse în ultima perioadă. Militarii aflați în rezervă vor fi nevoiți să se supună unor reguli destul de stricte în următoarea perioadă.

Războiul dintre Rusia și Ucraina i-a făcut pe români să ia în serios posibilitatea ca țara noastră să fie și ea implicată în curând. Din acest motiv, MApN a trimit mai multe înștiințări către cei aflați în rezervă pentru a se prezenta cât mai repede la cazarmele militare. Panica a fost instaurată imediat, tocmai de aceea oficialii au oferit mai multe detalii.

Românii aflați în rezervă vor fi nevoiți să se prezinte la cazarma militară

Rezerviștii din România au primit în ultima vreme mai multe înștiințări potrivit cărora ar trebui să ajungă imediat la cazarmele militare din zonă. Astfel de vești nu au fost îmbucurătoare pentru români, tocmai de aceea oficialii au fost nevoiți să facă un anunț important pentru a clarifica situația. Se pare că toți cei care au primit astfel de înștiințări au la dispoziție 8 ore să se prezinte la cazarmele militare din zonă, numai dacă va fi instaurată starea de asediu sau de război. În caz contrar, prezența acestora nu va fi obligatorie.

„O singură precizare trebuie făcută. Trebuie să se prezinte la cazarmă doar în situația decretării sau instituirii stării de mobilizare de asediu sau de război. Astfel de documente au toți rezerviștii care sunt prinși în rezerva de mobilizare, rezerva operațională a Armatei României în statele de mobilizare ale unităților militare și le au atașate la livretul militar”, a declarat Constantin Spânu, reprezentat și purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

Declarațiile purtătorului de cuvânt au venit supă ce avocatul Aurel Moldovean a declarat că și el a fost chemat, deoarece este locotenent în rezervă și va fi nevoit să lupte pe front, dacă se va instaura starea de război. Uniformele trebuie pregătite din timp, tocmai de aceea rezerviștii ar trebui să se prezinte la cazarmele militare pentru a li se lua măsurile și pentru a primi mai multe informații.

A.S.

SURSA: ww.cancan.ro

Distribuie: