News Romania

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII
 Recomandări pentru valul șase al pandemiei

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dezvăluit ce se va întâmpla cu restricțiile și recomandările pentru valul pandemic actual. Oficialul a vorbit și despre posibilitatea intrării în lockdown.

Secretarul de stat Andrei Baciu a comunicat recent informații cu privire la noul val pandemic. Când vine vorba de restricții, acesta a spus că Ministerul Sănătății nu ia în calcul această variantă momentan. Recomandările vor fi cele clasice, respectiv purtarea măștii, evitarea spațiilor aglomerate și altele.

„Nu ne gândim la restricții în momentul de față, în momentul de față avem doar recomandări, recomandările clasice. (…) În momentul de față, paradigma se schimbă puțin, pentru că vorbim de o tulpină mult mai contagioasă, dar care nu și-a crescut severitatea agresiunii asupra organismului și atunci nu te mai uiți neapărat la numărul de cazuri – poate să fie o estimare mai puțin fidelă față de capacitatea de reziliență a sistemului de sănătate, capacitatea ta ca sistem de a gestiona cazurile”, a declarat  Andrei Baciu.

Va mai intra România în lockdown? Ce a spus secretarul de stat de la Ministerul Sănătății

Potrivit declarațiilor făcute de Andrei Baciu, nu este luată în calcul varianta unui nou lockdown. Virusul va adopta forme mai blânde și va avea un impact mai mic asupra populației.

 

„Virusul acesta va exista cu noi de-acum încolo și vom vedea astfel de situații (valuri de infectări – n.r.), dar sperăm și credem că vor fi din ce în ce mai blânde, cu un impact din ce în ce mai mic asupra oamenilor, la nivel individual. Însă nu va dispărea. Și atunci este o chestiune de a adopta cât mai mult comportamente care ne protejează, dar la nivel individual, pentru că la nivel colectiv știm ce avem de făcut și nu cred că se va mai ajunge – cel puțin noi, în România, ferm nu luăm în calcul introducerea de restricții sau în niciun caz situații de genul lockdown”, a adăugat Andrei Baciu.

A.S.

SURSA: ww.cancan.ro

Distribuie: