News Romania

Carburanți mai ieftini în benzinăriile din țară. 
Află care este prețul benzinei și al motorinei astăzi

În sfârșit vin și vești bune pentru șoferi. Se observă o scădere a prețului combustibililor. Un litru de benzină standard a ajuns sub 8 lei în cele mai multe stații de alimentare. Și motorina s-a ieftinit, în medie cu 15 bani. Prețurile au coborât la nivelul de acum 3 luni. Această scădere de preț vine pe fondul cotațiilor de petrol înregistrate în luna iunie, dar se datorează și compensării aprobate de Guvernul Ciucă, la finalul lunii iunie.

Datele oficiale arată că, de la finalul lui iunie până în prezent avem o reducere cumulată (inclusiv reducerea benevolă operată ca urmare a Ordonanței Guvernului) de 73 de bani pe litru la benzină și de 65 de bani pe litru la motorină. Procentual, o ieftinire de 8,4% la benzină și de 7% la motorină. Ieftinirea de acum vine și urmare a scăderii cursului leu dolar. Totodată, una dintre cele mai importante rafinării din Europa Centrală și-a reluat activitatea.

În următoarea perioadă, potrivit analizelor internaționale, cotațiile pentru țițeiul Brent vor fi menținute la un nivel cuprins între 95 și 105 dolari pe baril. Așadar, este posibil ca în următoarea perioadă să vedem noi scăderi de preț la pompă.

Ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, a declarat săptămâna trecută, că în contextul în care barilul de petrol a ajuns la o cotație echivalentă cu cea dinaintea izbucnirii războiului din Ucraina, ar trebui să urmeze o scădere a prețului carburanților și se așteaptă ca „benzinăriile să fie corecte cu românii”.

A.S.

SURSA: www.mediafluxdb.ro

Distribuie: