News Romania

O rachetă lansată de ruși a ucis trei oameni în Harkov. Explozii și focuri de armă în apropiere de centrala nucleară din Zaporojie

Ministrul rus de externe a anunțat că obiectivele militare ale Rusiei merg dincolo de Donbas. „Vorbim despre mult mai mult decât republicile Donețk și Lugansk”, a declarat Serghei Lavrov. Atacurile rușilor au continuat și miercuri, în Harkov o rachetă a ucis cel puțin trei oameni, printre care un copil de 13 ani. Miercuri, Comisia Europeană a propus un nou instrument legislativ, Planul european de reducere a cererii de gaze, care vizează diminuarea folosirii gazelor în Europa cu 15% până în primăvara viitoare, în condiţiile în care UE se confruntă cu riscul unor întreruperi suplimentare ale livrărilor de gaze din Rusia.

Explozii şi tiruri de arme automate au fost auzite miercuri în Enerhodar – oraş ocupat de trupele ruse – în zona unde se află reactoarele centralei nucleare din Zaporojie, relatează publicaţia ucraineană Focus, citând mai multe conturi locale de Telegram.

 

Potrivit unor martori, incidentul s-a produs în spatele zonei cu reactoare nucleare, acolo unde se presupune că recent a fost instalată o bază a forţelor ruse. Fum negru se ridică deasupra acelui loc, susţin aceştia, potrivit Agerpres.

Mass media oficiale ruse, citând surse ale administraţiei instalate de ocupanţi, au relatat că centrala din Zaporojie a fost atacată de trei presupuse drone kamikaze ucrainene şi că „atacurile dronelor ucrainene continuă”, potrivit Focus. Cantitatea de material exploziv cu care ar fi fost echipate dronele s-ar ridica la câteva kilograme de TNT.

Totodată, ocupanţii ruşi au declarat că zona unde se află dispuse reactoarele nucleare ale centralei nu a avut de suferit.

A.S.

SURSA: www.digi24.ro

Distribuie: