News Romania

La cea de-a 150-a sesiune plenară, Dâmbovița, reprezentată la Comitetul European al Regiunilor

*Delegația României, din care face parte și președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a participat la 2 zile pline și dezbateri importante la a 150-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor.

Zilele acestea, la Bruxelles, cea de-a 150-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor a reunit reprezentanți ai administrațiilor publice locale din diverse zone ale Uniunii Europene, în cadru oficial, pentru a dezbate probleme de importanță deosebită care privesc spațiul comunitar.

Subiectele presante la ordinea zilei nu au lipsit, într-un context internațional extrem de tulbural, iar consecințele socio-economice cu impact semnificativ pentru țările UE au reprezentat, de asemenea, un factor de interes aflat în centrul dezbaterilor. Județul Dâmbovița a fost reprezentat la acest eveniment de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în cadrul Delegației României la Comitetul European al Regiunilor.

„Pe lângă aspectele pur organizatorice, alături de colegii din Delegația României la CoR, am discutat intens pe marginea unor subiecte care privesc viitorul întregului ansamblu al Uniunii Europene. Amintesc aici revizuirea Directivei privind performanța energetică a clădirilor, soluțiile necesare pentru găzduirea refugiaților ucraineni, dar și implicațiile acestora asupra fondurilor de coeziune. Nu în ultimul rând, în perspectiva reducerii emisiilor de CO2, s-au făcut și primii pași pentru identificarea de soluții care să vină în sprijinul regiunilor ce depind de industria autovehiculelor. De asemenea, am participat la o întâlnire cu doamna ambasador extraordinar și plenipotențiar Iulia-Raluca Matei, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, subiectul principal fiind prioritățile delegației României și proiectele comune care urmază a fi susținute la nivelul acestui for. Sunt măsuri care își vor pune amprenta asupra viitoarelor politici europene, iar delegația din care fac parte va avea, întotdeauna, un rol important în adoptarea acestora”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

V.A.

Distribuie: